mandag 21. februar 2011

Skitur med Lise og jaktvenn

For en ukes tid siden fikk jeg faktisk følge på skitur for første gang i år. Jeg har gått på ski mellom 11 og 22,5 km hver dag siden snøen kom i januar - alene hele tiden. Det er ikke så mange som har tid eller anledning til å gå på skitur på hverdagene i lyset, heldige meg!!

Men i forrige uke fikk både Lise og en venn av oss tid til å være med. Han har en nydelig engelsk setter hannhund som syntes det var toppers å gå skitur med alle jentene... Artig å se forskjellen på rasene - setteren så vi ikke noe særlig til de første 3-4 kilometrene, da fikk han løpe løs og han var ingen skopusser nei, det bar rett til skogs og der var han, han var innom oss en sjelden gang da.

Etter hvert nærmet vi oss hovedveien og setteren ble koblet, og for en trekkmaskin. Han bare gikk og gikk med Lise på slep, de forsvant for oss andre. Han hadde høy fart hele tiden, jeg tror han hadde gått/løpt og trukket til han stupte.

Det er mange som tror at jaktprøver for stående fuglehunder er så enkelt, de skal jo bare finne fugl! Men, det er helt feil og ikke så enkelt nei. Det er mye trening for disse før jaktprøvene også. De skal kunne endel lydighet og litt dirigeringer de også, samt apportering av fugl.

Ingen kommentarer: