torsdag 26. august 2010

Jakta er igang

10. august gikk startskuddet for årets bukkejakt. Planen var å være tidlig ute i skogen å sitte på post noen timer. Av forskjellige grunner fikk jeg ikke til dette denne morgenen, men det kommer flere dager.

Og, når jakta er igang er også mulighetene for at noen skadeskyter tilstede. Det var det også denne dagen, utpå kveldingen kom årets første ettersøkstelefon. Det var bare å dra ut og forsøke å finne dyret. Skytteren mente dyret så friskt ut da det løp avgårde, det var ingen skuddtegn på skuddstedet, så da måtte vi bare starte ettersøket. Jeg brukte Fie som er erfaren pga. at det var kveld og begrenset med tid før det ble mørkt.

Vi sporet i godt over en time uten å finne antydning til blod eller noe som skulle tilsi skadeskudd, ikke sårleie og heller ikke hår eller noe annet i sporet. Skytter og jeg kom i felleskap frem til at det nok var et bomskudd. Når man skyter stående uten noen støtte er det lett å nappe idet man trekker av og da går ikke skuddet dit det er ment å gå. Fie jobbet som vanlig sikkert og nøye, hun er en super sporhund ja.

Ingen kommentarer: