søndag 6. november 2011

Konkurransesesongen med Fie

Flatmesterskapet Hokksund 12.6.11 - Fie beste hund i VK

Vi startet årets sesong på WT i Hokksund. Fie stilte i VK. Dette gikk veldig bra og vi vant VK. Bare en kommentar til det, helt topp!!




Neste prøve var NLM, der var vi som vanlig på lag med Øyvind og Irma og Fredrik og Lea, årets unghund hos oss var Alf Roger med Svein, i år gjorde vi en meget vellykket vri, vi hadde med en lagleder som skulle ta ansvaret for laget og postene, hvilken hund som skulle gjøre hva. Vår lagleder var Vibeche som gjorde en kjempejobb for oss. Vi hadde sponsorer i år nemlig Winge Våpen, derav vårt navn Team Winge Våpen, og Hills så da var ingen sultne heller.

Som vanlig var lørdagen satt av til grunnomganger og etter middag på lørdag ble årets finale lag presentert. Vi ventet i stor spenning på hvor på resultatlista vi lå, vi hadde en god følelse men, en vet aldri - det er dommerne som dømmer. Det gikk over all forventning, Team Winge Våpen ledet med hele 50 poeng til neste lag, Oslo Omegn.

Dessverre blir poengene fra lørdagen strøket på søndag, så da starter alle lagene med samme poengsum, nemlig 0. I år var det 2 finaleposter. Alle 6 lagene var med på første post, der ble de 2 dårligste lagene slått ut så til post 2 var de fire beste lagene igjen. Vi hadde en veldig god følelse etter første post - så spenningen var stor til 2. post. Hvordan ville det gå der? Vi var fornøyde der, men Oslo Omegn laget var haddet bedre enn oss. Så da var spenningen like stor igjen. Vi gikk til lunsj uten å ane hvem som ble best. Under premieutdelingen ble det raskt klart at det igjen sto mellom Team Winge Våpen og Oslo Omegn. Det viste seg at det skilte 8 poeng mellom nr. 1 og nr. 2 og jubelen sto i taket for oss i Winge Våpen, vi ble årets vinnere av NLM.

Så begynte jaktprøvesesongen. Der var det litt forskjellig på prestasjonene våre. Den første prøven brøt jeg med tanke på Fie's alder og meget stor og tung myr å jobbe i, så da ble det en 0 der. Neste prøve var omtrent bare vannarbeid, det var dirigering på vann, dobbeltmarkering på vann, markeringer på land hvor hundene måtte svømme over og ut av syne for oss. Feltet lå på den andre siden av vannet så da var det jammen svømming frem og tilbake der også.

Her hadde jeg den egentlig morsomste opplevelsen jeg noengang har hatt på en prøve. Det ble skutt og kastet en dobbeltmarkering et godt stykke bortenfor oss, vi hørte skuddene ett stykke unna, men så aldri noen markeringer. Det var å sende i den retningen vi hørte skuddene. Jeg sendte Fie og hun forsvant, Fie jobber stille så vi hverken hørte eller så noe til henne. Alle de andre hundene hørte vi i hvert fall, det plasket og braket inne i skogen. Etter noen minutter kom Fie ut med en dummy og jeg sendte på nytt i samme retning. Fie forsvant stille, og siden hørte vi ingenting. Det var helt stille. Til slutt gikk dommeren bortover kjerreveien vi sto på for å se etter Fie, plutselig bråsnudde han og kom joggende - med Fie ved siden av seg med dummy. Det var utrolig morsomt å se på, først dommeren så Fie rett bak. Da vi var ferdige med prøven og gikk tilbake, kom kasteren på denne markeringsøvelsen bort til meg og sa at Fie var den eneste av hundene som hadde holdt seg i riktig område hele tiden og den som jobbet mest effektivt, det var morsomt å høre.

Resten av prøven gjorde Fie egentlig veldig bra, hun er tung å dirigere det vet jeg - og det vet også alle dommerne etterhvert, så da fikk vi en god 2. premie og det er jeg veldig fornøyd med.

Årets siste jaktprøve gikk ikke så bra der nullet vi igjen, med den begrunnelsen at Fie er litt tungdirigert. Kan ikke skjønne det jeg, Fie bestemmer seg bare for hva som er best for henne så kan jo jeg si hva jeg vil....

Vi deltok også i årets RM, nå er Fie veteran så da var det Veteranmesterskapet vi deltok i. Det er det samme som RM, men hunder over 8 år er automatisk med i Veteranmesterskapet. Vi gjorde det kjempedårlig på en post, og det var synd. Men på de øvrige postene var Fie veldig flink.

Resultatet ble 96 poeng av 120 og vi ble nr. 2 i Veteranmesterskapet, slått av en svensk hund... så da er i hvert fall Fie den beeste norske veteranen.

Jeg har bestemt at til neste år skal vi ikke delta på Jaktprøver, kun WT. Jaktprøvene har blitt tøffere og tøffere og Fie fyller 9 år i desember så da skal hun få lov til å ta det litt mere med ro, hun er jo en veteran - selv om hun er kjempesprek og elsker fortsatt å trene.

Ingen kommentarer: