søndag 6. november 2011

Jaktprøve og WT med Bill

Bill og jeg venter på tur

Dommeren beskriver feltet for meg

Feltet går så det suser

Full fart hele tiden


Anita har trent og trent med Bill - i våres begynte vi å sikte oss inn mot en jaktprøve på høsten, vi valgte Osloprøven. Vi har trent på de forskjellige elementene som jeg trodde ville dukke opp. Prøven ble vanskeligere enn det jeg trodde den ville bli.

Dommer på Bogstad den 17. spetember var Erling Skotner. Han hadde lagt opp en prøve med flere litt vanskelige momenter. Vi begynte med en enkel markering som Bill løste uten problemer. Neste moment var feltsøk. Feltet var lagt opp med flere vanskeligheter, det var vann på venstre siden av oss - vi sto 30-40 meter fra feltets begynnelse og for å komme dit måtte Bill passere gressplen, gangvei og mer gressplen. Dette løste Bill uten noen problemer, han hadde god fart ut i feltet og kom langt nok ut med en gang, han overså vannet og gangveien var intet problem. Han plukket raskt inn dummy etter dummy - noe dommeren var veldig fornøyd med, han var så fornøyd at vi ble stoppet etter 4 dummier. Deretter var det fotgåing mot en vannmarkering. Ny fotgåing mot en landmarkering, så snudde vi oss og det gikk en markering på vann - denne skulle inn først. Til slutt skulle landmarkeringen inn. Bill løste alt dette uten noen problemer, vi sto 10-15 meter fra vannkanten og dummien kom inn i hånd uten at han ristet seg. Den siste landmarkeringen ble en kombinasjon av markering og dirigering. Bill gikk hele prøven uten noen problemer - alt gikk på skinner.

Så var det bare å glede seg til premieutdelingen - jeg håpet og trodde det skulle bli en 1. premie og det ble det. Dermed er opprykket til AK i boks så nå er det trening mot AK som gjelder.

Ingen kommentarer: