fredag 19. februar 2010

Rideturer

Valtyr venter på tur


I går fikk Fie og Sol være med Lise og Valtyr på ridetur for første gang. Jeg var veldig spent på hvordan det ville gå. Det gikk veldig bra, både Valtyr og hundene oppførte seg eksemplarisk. Lise red på en grusvei i nærheten som er mye brukt som turvei for hundeeiere, og ganske riktig de møtte en liten hund. Den var illsint på Valtyr, Fie og Sol overså den helt og løp videre. Det er første gang Sol var med på tur på vei, og det gikk over all forventning. Valtyr skvatt bare en gang da Sol raste forbi han i stor fart, etterpå visste han at det var Sol og da var det greit. Fie var såpass fornuftig at hun holdt litt større avstand til Valtyr enn hun gjør til Strakur. Lise så hele henne foran hestehodet. De ble litt slitne av å bykse over 2 store jorder der Valtyr travet i stor fart. På grusveien gallopperte de og Fie og Sol måtte virkelig gi gass for å holde følge.

på kvelden skulle jeg ha Jegerprøvekurs så da måtte hundene ligge alene hjemme i ca. 6 timer. Det var best å ta en treningsøkt først da. Jeg har funnet en måte trene med dummiene på selv om det er mye snø. Jeg kan ikke kaste, det er minst 60 cm pulver overalt, så da har løsningen blitt å gå ut å sette dummiene rett opp og ned i snøen, da syns øvre halvdel av dem og hundene finner dem lett igjen. En annen fordel er at jeg har fått trent byttetrening til de grader også på lange hold, jeg ser også dummiene som står der rett opp og ned. Trim er det også, det er tungt å vasse i 60 cm + i løssnø.

Strakur er en nydelig hest


Idag var det Strakur sin tur til å få følge med Fie og Sol. Strakur er jo en utrolig trygg og sikker hest så da tok Lise med seg hundene på tur rundt Fagerstrand. Turen gikk i skog, på gangveier, gjennom boligfelt, langs en litt bred lite trafikert grusvei og langs riksveien. Hele turen er på ca. 1 mil, og hundene gikk løse overalt unntatt langs riksveien - den er smal og uten fortau og ganske trafikkert. Det gikk over all forventning - må jo innrømme at jeg var ganske nervøs for hele prosjektet, men det er bare å gi kontrollen videre til Lise og stole både på henne og hundene. De er jo veldig lydige begge to, og totalt uinteresserte i andre hunder og mennesker når de er ute sammen med enten Lise eller Ragnar. De møtte en grinete leonberger, og visste ikke helt hvor de skulle gjøre av seg. Det var trang gangvei med Strakur og sur hund, men de løste det også og pilte forbi den andre hunden begge to. Sol kan virke tøff i trynet tidvis, men er også en skikkelig pingle. Jeg har jo etterhvert begynt å forstå tankegangen hennes så da hjelper det heldigvis.
Fikk de løpe?? Ja. Strakur bruker Fie som unnskyldning for å virkelig gasse på. Fie har fast plass under hodet hans, så Lise ser ikke Fie når de er på ridetur uansett hvilket tempo de har. Sol løp frem og tilbake hele tiden så hun løp dobbelt så langt som Fie og Strakur. Nå ligger det 2 veldig slitne hunder og sover. Sol er mest sliten, det er helt nytt for henne å være med på rideturer. Hun har måttet forholde seg til Lise som fører, hest og masse forskjellige steder å gå og løpe. Er det noe Sol trenger så er det dette, masse å forholde seg til uten å bli redd og usikker. Så da har de opplevd noe spennende i dag også. Jeg tror ikke det blir noe trening på oss etterpå.

Ingen kommentarer: