lørdag 25. desember 2010

Styr med dyr


Vi dyreeiere vet en ting - og det er at skal det skje noe så skjer det i forbindelse med kveld/helg eller høytid. Så også her.

Hestedramaet startet på bittelille julaften - Strakur, den røde og veldig snille og rolige for de som har sett ham, den vi bruker til hestetilvenning for hundene, ville ikke spise middagen sin. Vi tenkte kolikk med engang, og begynte å gå. Vi gikk fra femtiden om ettermiddagen til kl. 23 da veterinæren endelig dukket opp. Han hadde tykktarmsforstoppelse og fikk salt og parafinbehandling. Vi fikk også beskjed om at dette var alvorlig og måtte regne med flere veterinærbesøk.

Det ble det; Lille Julaften måtte vi kjøre ham inn til Bjerke dyrehospital ved Bjerkebanen, de er gode på hest. Der ble han skrevet inn som vi gjør på sykehus. Først i venteboks mens personalia på både hest og eier ble oppgitt, så over i en undersøkelsesboks og derfra videre til behandlingsboks. Han ble satt på drypp og skal ha minst 20 liter væske pr. døgn intravenøst og parafinbehandling minst 1 gang pr. døgn. På boksdøra hans står det "SULTES". Stakkars Strakur.

Besøkstiden er fra 08.00 til 11.00 på Julaften, 1. Juledag og 2. Juledag. Det er akkurat som på sykehus for oss mennesker. Lise dro inn både Julaften og 1. Juledag og var der kl. 8 om morgenen. Julaften var det ingen bedring forstoppelsen satt skikkelig enda behandlingen har ikke hjulpet - og bekymringene våre er kjempestore, vil han klare dette eller må han opereres? I dag var det heller ingen bedring da Lise var på besøk. Men, litt utpå dagen ringte veterinæren og sa at det hadde løsnet. Strakur skulle få mat og nå håper vi han klarer å holde på den uten å få forstoppelse igjen. Hvis så, kan vi forhåpentligvis hente ham i morgen.

Vi har hatt en noe bekymret julefeiring, og alle mine planer om å lage julekort med hunder og hester forsvant bokstavelig talt inn til Bjerke dyrehospital.

Jeg ønsker herved alle bekjente og andre en noe forsinket GOD JUL!

Ingen kommentarer: