lørdag 2. april 2011

Hest + Gaupe = Trøbbel


I vinter har vi fått en ny nabo. Riktignok har den vært her tidligere år også, men i år har den slått seg til i åssiden her vi bor. Hvem den nye naboen er - Gaupa selvfølgelig.

Det som er virkelig trøblete med gaupa rett i nærområdet er selvfølgelig hestene. Hesten er som kjent et fluktdyr, og hva gjør de når de føler seg truet - stikker selvfølgelig. Selv Strakur som er verdens roligste og tryggeste hest blir skremt fra sans og samling når gaupa smyger rett på utsiden av innhegningen deres.

Resultatet har da vært at de har brutt seg ut, og stormet forbi huset - og ut på hovedveien hvor trafikken går ganske bra. De har løpt over 1 kilometer midt i veien flere ganger til vår store skrekk. Marerittet er jo at de skal bli påkjørt, og også skade mennesker underveis. Siste gangen de ble skremt ut var en kveld ved 22-tiden, dvs. i mørket. Men en rød hest og en grå hest så syns de ikke veldig godt når de kommer gallopperende.

Nå er de utstyrt med beinreflekser og refleksgrimer begge to, da er det i hvert fall en sjans for at de skal bli sett av bilistene. Vi gleder oss til gaupa skifter naboer og forsvinner vekk fra oss. Vi har også katt og den står på menyen til gaupa, så katten har vært inne i hele vinter, den har ikke en sjanse mot gaupa.

Ingen kommentarer: