mandag 9. mai 2011

Jaktcup post 3

26. april var dagen for tredje post i årets cup, som besto av dobbel markering for Bill i AK og trippel markering for Fie og Sol i EK.

Bill hadde full kontroll over dummiene - men han er jo "mann" så da måtte han stå å se litt opp i himmelen og rundt seg... i takt med tankene hans forsvant også poengene... Han endte opp med 16 av 20 poeng, noe vi er veldig fornøyde med - og sist men ikke minst, vi ligger fortsatt i tet i AK etter 3 poster.

I EK var det trippelmarkering. Vi var 2 som sto sammen og det ble kastet først 3 dummier på en side, så snudde vi oss og det ble kastet 3 dummier til. Så skulle første hund hente en av de først kastede dummiene. Deretter var det å snu seg igjen og hund nr. 2 skulle hente en av de sist kastede dummiene. Så var det å snu seg tilbake for at hund nr. 1 skulle hente i det første området, og snu seg igjen for at hund nr. 2 skulle hente i det andre området. Tilslutt skulle begge hundene hente hver sin dummy samtidig på hver sin side.

Sol sto som første hund og skulle markere de 3 første dummiene. Vi snudde oss og hun markerte nok de 3 siste dummiene også. Sol hadde full kontroll over alle tre dummier, så det var rett ut og rett inn 3 ganger. Jeg valgte å sende henne ut til den først kastede dummien, så nr. 2 og til slutt nr. 3 - hvorfor? Fordi jeg tenker som så at hun har veldig godt av å holde minnet på markeringene lengst mulig, dette var en ypperlig anledning til å trene på akkurat det. Her fikk vi alt, både mange markeringer og makkerhund som også skulle hente mellom hver gang Sol skulle hente sin. Sol viste at hun hadde full oversikt over alle tre hele tiden.

Fie har jo alltid jernkontroll over markeringer. Vi sto som hund nr. 2 der, så hun skulle markere de 3 siste dummiene. Dummy nr. 1 og 3 markerte hun greit, nr. 2 så ingen av oss - men hun hørselsmarkerte den. Dette gjorde at jeg sendte henne først på dummy nr. 4 så på den aller sist kastede. Jeg tok den hun ikke så tilslutt for å gjøre det enklest mulig for henne - det var en riktig beslutning. Hun løp ut i riktig område og søkte seg raskt tilbake til dummien.

Makkeren vår er ung så den knallet ut mens Fie var ute og hentet dummy nr. 2 - Fie lar seg ikke vippe av pinnen selv om det kommer en og skal hjelpe henne og vimser rundt, så det gikk bra.

Resultatet ble da: Sol 20 av 20 og Fie 20 av 20 poeng.

Fortsatt leder Sol Eliteklassen, men nå kommer Fie og Ida som kanonkuler bakfra, så vi koser oss så lenge vi er i tet...

Ingen kommentarer: