tirsdag 23. desember 2008

God Jul alle sammen

Nå er det kvelden før kvelden....Juletreet står ferdig pyntet og nesten alle gavene er pakket inn. Da kan vi snart gå Julen rolig i møte. Fie og Sol synes nok det har vært noen kjedelige dager de siste 2 dagene. Jeg har ikke gjort så mye med dem, bare litt trening inne med Sol.

I dag gikk vi tur med en av våre jaktkompiser og hans engelsk setter. Sol har ikke glemt at hun har blitt løpt ned av Mio - hver gang Zorro kom løpende bakfra stakk hun under ei buske og krøp sammen - gjorde seg så liten som mulig. Etter Zorro hadde passert hang hun seg på, hun løp alt hun kunne for å ta ham igjen - det var vel egentlig dødfødt, men den som intet prøver, intet vinner er det noe som heter. Sol er morsom å se på, først krøker seg sammen til en liten ball - og så sprette ut og løpe alt hun kan. Vi gikk ut på treningsjordet vårt og satte alle tre hundene i sitt og bli - gjett hvem som stakk og hvem som satt - riktig, Sol og Fie satt og Zorro stakk, da ble mor stolt da, han løp til og med bort til Sol for å få henne med, jeg var i hvert fall 30 meter unna, og hun satt! Vi tok en innkalling til slutt, og Fie og Sol kom rett inn på plass og Zorro løp rundt og bare bølla. God underholdning for meg, men ikke for eieren.....

Ellers har hestene våre kommet hjem fra opphold på Elverum, og under er det bilder av Valtyr, det sist ankomne familiemedlemmet. Han er spesiell i fargen, rødskimlet med muligheter for at han blir helt hvit etterhvert, han er bare 6 år så det skal blir spennende å se fargeutviklingen. Jeg var veldig spent på hvordan Sol ville reagere på hest igjen, det er lenge siden hun har hatt kontakt med hest. Men det var ikke noe problem - skulle tro hun hadde snakket med hester hver dag i hele høst. I morgen skal Fie få være med på ridetur - det er noe av det morsomste hun vet, virkelig lange ut sammen med Strakur. Fie og Strakur har et utrolig godt forhold, de snakker helt tydelig sammen - og stoler veldig på hverandre. Det må de gjøre, når jeg ser på hvordan de løper sammen. Fie løper 1 meter foran forbeina til Strakur som er i full gallopp. Er hun ikke 1 meter foran er det 1 meter bak, de vet akkurat hvor de har hverandre. Ikke skjønner jeg at Lise tør å sitte på, men de er helt tydelig godt vant til dette alle 3, så da så.

Valtyr og Sol luktet på hverandre og ble litt kjent

Strakur

Valtyr er vakker han også

Ingen kommentarer: