fredag 23. oktober 2009

Lenge siden sist....

Nå er det en uke siden jeg har vært inne og oppdatert - vi lever enda!! Søndag hadde vi besøk av bror Bill - som har blitt en tro kopi av sin far, han er utrolig flott å se på, det kommer bilder etterhvert (må bare finne dem igjen på pc-en). Litt bortskjemt kanskje.... Men det skal vi forsøke å få en orden på etterhvert. Jeg skal kurse dem litt privat noen dager fremover. Det er morsomt å se hvordan valpene har utviklet seg.

Mandag var spordag for Sol. Jeg la spor søndag kveld for henne. Det virker som hun blir like god på dette som Fie, hun er spornøye - flink til å utrede tap, begynner å få litt høyt tempo så jeg må holde igjen. Hun holder fokuset på spor helt frem til sporslutt og jobber veldig konsentrert hele tiden. I hele tatt, jeg er veldig fornøyd med utviklingen hennes her. Dette blir det moro å jobbe videre med, det er helt sikkert.

Resten av uka har vi trent sidedirigeringer, noe som fungerer bra etterhvert. Jeg har lagt til ut og bakover. Hun klarer å holde orden på de forskjellige signalene. Jeg har enda ikke lagt ut dummy uten at hun har sett i hvert fall en, så jeg vet jo ikke hvor godt sidesignal og bakoversignalet virker, men jeg er av den oppfatning at det er greit å trene lenge på synlige dummier før jeg begynner med de skjulte - hun skal jo stole blindt på at dit jeg sender henne - der er det en dummy.

Vi har også trent bytting - den siste uka har hun ikke byttet, heldigvis!! Jeg har trent felt - på et oversiktigelig skogsområde, hvor jeg har hatt kontroll. Da har hun ikke byttet. Jeg har også lagt igjen dummier nederst på jordet og forflyttet meg trinnvis oppover, det har også fungert bra uten bytting. Men, det som fortsatt ikke er på plass er å komme rett inn når dummy er plukket, Sol syns det er fristende å sjekke ut andre dummier med dummy i kjeften, hun må bare se littegrann rundt på de andre altså... jeg roper og roser, så det begynner å bli bedre i hvert fall.

Jeg har hatt ett par vellykkede forsøk med å kaste en dummy rett frem og en til side, så sende på den rett frem og når hun er på høyden med den til siden blåse stopp og så sidesignal, det har fungert veldig bra de to gangene jeg forsøkte på kjent sted. Så forsøkte jeg på ukjent sted, og da så jeg jo at det ikke var helt på plass ja, vi får fortsette med det enkle en stund til.

I morgen skal vi på årets første rådyrjakt, det blir den første for Sol, Fie vet jo godt hva dette dreier seg om. Det blir mange jegere som posterer rundt - så jeg håper vi får dyr på beina og fall - det er viktig for Sol å oppleve akkurat det.

Ingen kommentarer: