lørdag 17. januar 2009

I dag har vi hatt besøk

av Sol sin halvsøster Kit. Det var kjempeartig at Christine og Kit tok den lange turen ut til oss. Vi var spente på om Sol og Kit var like, og de var utrolig like, det var vanskelig å se forskjell på dem. De har omtrent samme farge, samme hale og haleføring, hodene var forskjellige, Kit har litt lengre og litt smalere hode enn Sol akkurat nå. De var også veldig like i oppførsel og lynne, begge to er rolige og avbalanserte sammen med andre. De kan leke sammen, men de kunne også gå og snuse uavhengig av hverandre.

Christine og jeg har ganske lik oppfatning om hvordan vi oppdrar hund og hvordan vi trener hund. Vi er opptatt av at hundene blir sosiale og kan leke/omgåes andre hunder. Vi har begge to en ganske avslappet holdning til hvor langt vi har kommet i treningen, vi har ikke hastverk med å stille på prøver, heller ikke hast med å kunne mest mulig tidligst mulig. Jeg syns det er viktig å få med alt rundt hunden, både trening og det sosiale.

Sol og Kit viste at de var veldig like - litt tøffe, men ikke så tøff at den andre ble redd. De lekte og hadde det kjempegøy. Fie hang seg på i leken en periode hun også, før hun ga seg og fant seg en pinne hun håpet Christine ville hive, jeg kaster ikke pinner nemlig. Etter en stund ble de litt slitne, eller litt lei av å leke og da gikk vi oss en liten runde hvor de kunne snuse og kose seg i skogen. Da ble det noen lekerunder der også.

Etter en fin tur ble det en liten lunsj inne, hvor alle hundene koste seg sammen med oss. Det er fin trening å få besøk hjemme av andre hunder. Sol og Fie hadde ikke noe imot å låne bort et gammelt elgbein til Kit. Hun lå og gnagde på det hele tiden - helt til Sol plutselig hadde lyst på det selv og rappet det for en liten stund, så fikk Kit det tilbake.

Det var en kjempekoselig måte å tilbringe lørdag formiddag på synes jeg. Det var også jakttrening litt lenge syd for oss - men en kan ikke få med seg alt. I dag prioriterte jeg lek og sosialt samvær for hundene, det er veldig viktig det også.
Jeg har også lagt ut bilder i daglig albumet.

Sol til venstre og Kit til høyre

Sol foran og Kit bak


Fie vurderer om hun skal være med på leken eller ikke

Fie hadde det også gøy med Sol og Kit

Sol til venstre og Kit til høyre

Ingen kommentarer: