lørdag 5. juli 2008

Valpene har kommet.


De 2 første valpene, 1 tispe og 1 hanhund.


Instinktene stemmer, det er mat som teller.

I går ble valpene født. Det ble etter hvert litt dramatisk og stressende. Fie fødte 2 valper og så gikk fødselen i stå. Da det ikke skjedde noe på over 2 timer ble veterinær kontaktet og etter litt frem og tilbake dro vi avgårde. 2 valper lå i pappeske og Fie lå bak. Etter forsøkt å få i gang fødselen igjen uten resultat ble keisersnitt foretatt. Det var 1 valp som blokkerte i fødselsgangen som lagte kaosen og stoppen. Keisersnittet som sådan foreløp uten komplikasjoner og det ble født ytterligere 4 levende valper og 1 var dødfødt.



Vi vil ikke være hos dyrlegen mer!!


Etter hjemkomsten brukte Fie resten av dagen på å komme til seg selv. Valpene klarte seg veldig bra, de har bare en tanke i hodet nemlig MAT. De måtte ha litt hjelp til å få tømt seg, dvs. massasje av maven, men det var helt greit.

I dag lørdag har hele familien både de på to og den firbeinte gjengen bare slappet av og forsøkt å komme til hektene etter gårsdagens strabaser. Valpene spiser og sover hele tiden. Vi ser faktisk endel forskjell fra i går til idag. De har blitt større alle sammen. De virker forholdsvis jevne i størrelsen. En er litt større enn de andre og 2 er litt mindre, men det er ikke veldig forskjeller, det vil nok også jevne seg mer ut etterhvert. De gule har blitt litt mørkere i fargen, det vil de muligens fortsette med litt til. Det skal bli spennende å se hvordan de blir fargemessig.



matserveringen er igang igjen.

Valpene er ikke lydløse heller. De klarer fint å formidle hva de mener om forskjellig ting og tang. Fornøyde grynt når de spiser, og misfornøyde høye pip dersom det er noe de ikke er fornøyd med. For å si det sånn, det går med endel tid foran valpekassen. De er bare helt skjønne. Jeg forsøker også å finne noen særtrekk med de forskjellige, og noe har jeg sett - noen er mer glad i mat enn andre... Noen liker å ligge for seg selv å sove, en trives godt bak mors rygg - en annen liker seg godt bak bakbeina hennes. Nå gjelder det å finne ut om det er de samme som gjør det samme for å si det på den måten. Pus har også vært og tittet opp i valpekassen, men da fikk han en advarende blafring med overleppa fra Fie - ligg unna valpene. Så pusen får nok holde seg på betryggende avstand foreløpig.



Det er en flott familie!

1 kommentar:

Monica sa...

Gratulerer med de små nøstene! Synd at fødselen ble dramatisk, men flott at det gikk så bra til slutt! Kos dere masse med valpene :-)